Szülinap szag

 Sziasztok,

A születésnap általában egy fontos nap az évben mindeki számára. Van, aki étteremben ünnepel, van aki csak egész visszafogottan, és van aki  már hónapokkal előtte megkezdi a parti szervezését. De ismerek olyat is, aki nem ünnepli meg, mert zavarja a kora

Én személy szerint nem viszem túlzásba, és megelégszem egy szűk családi körben elfogyasztott kiadós vacsorával és egy finom csokitortával. Phryne azonban a szöges ellentétem, holott a nagymamám lehetne: ő tényleg, minden egyes születésnapját megünnepli, valósággal ünnepelteti magát és a korát, hogy már a hetvenediknél tart. 

-      Maga le akar itatni? Már így is maffiózókat látok mindehol... – Hajol közelebb kicsit becsiccsentve Amiee Phrynehoz, hogy más ne hallja őt, főleg a mellettük lévő férfiak, akik fekete öltönyben, fényes cipőben, álbajuszban és szivarral beszélgetnek a helyi általános iskola menzáján, amit Phryne bérelt ki, mint minden évben.

-       20-as évek, drágám. És te miért nem vagy beöltözve? Szólt az unokám, Pete. – kérdez vissza Phryne mielőtt újra tölti pezsgővel a másik és a saját poharát.

-        Imádom azt a fiút, de azt hittem viccelt. – Csuklik egyet a lány, aztán megigazgatja a fekete farmerébe tűrt szürke blúzát.– Amúgy honnan lenne ilyen ruhám? – mutat az ünnepeltre, aki zöld flitteres nyári ruhában van, fekete rövid parókáján pedig strucctollas fejdísz, ami remekül illik a vidám, zöld szemeihez és bordó rúzsához. Alig látszanak a mély ráncok keskeny arcán, vagy az izületes ujjai, ami irigylésre méltó.

-        Ahonnan a többieknek is – válaszolja az összeggyűlt tömeg felé fordulva: a nők és lányok parazabbnál pazarabb koktálruhákban vannak, csillogó fejdíszekkel és fekete könyékig érő kesztyűkkel, miközben a körasztaloknál vacsoráznak, vagy táncolnak a terem közepén lévő színpadon játszó jazz zenekar élő zenéjére. Remek idén is a hangulat és mindenki eljött, aki Phrynenak számít.

-            Miért van mindig ekkora partia? Még nekem sem szokott. – Kortyol egy nagyot Amiee a pezsgőből.

-      Nos, régen mindig a veszekedésről és az ehetetlen tortáról szóltak a születésnapok, holott arról kellene, hogy megünnepled az éveidet, és azt a sok mindent amit elértél. Ó és a szülinap szagról.

-        –  Miről?

-        Az elfújt gyertyák illatáról – Fejti ki ábrándozva az ünnepelt, mire Amiee továbbra is úgy mered rá mintha valami teljesen újat mondott volna neki.

-        De... már hetves éves. Nem volt még elég a buliból? – kérdezi újabb csuklás kíséretében.

-     Nem. Még élek és virulok. Szóval van mit ünnepelni. – Emelei fel poharát Phryne, Amiee pedig koccint vele.  

 

 

TITi hogyan ünneplitek a szülinapotokat? Kellőképen megünnepelve vagy csak visszafogottan?

 

Üdv:

 

 

 

j

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései