A vonal megszakad

Sziasztok, 

Manapaság a telefon szinte már a kezünkhez nőtt: posztolunk, kommentelünk, híreket és a youtube-ot pörgetjük át... De mi van akkor ha egyszercsak olyan telefonhívást kapsz, amire a legutolsó gondolataiban sem számítasz? Mennyire zökkentene ki a blogok és internetes felületek bújásából? Azonnal reagálnál rá vagy inkább csak "challange-nek" tekintenéd?        Hosszas várakozást követően végre megérkezik a forró kávé. Épp csak a számhoz emelem a bögrét, amikor megszólal a telefon éles dallama.
- Helló...? - kérdezem, de bele vág a szavamba egy síró női hang.
- Kérem, segítsen! A férjem eszméletlen. - hadarja egy szusszal.
- Tessék? - szalad ki a számon. Megnézem a képernyőt. Ismeretlen szám hív. - Elnézést, téves...
- EGY CSAVARHÚZÓ ÁLL KI A MELLKASÁBÓL!- sikítja hisztérikusan. Nem válaszolok azonnal. Jó néhány percbe bele telik, hogy felfogjam, bűncselekmény történt és nem holmi gyerekek szórakoznak. - Nézze meg, hogy lélegzik e még és, hogy van e pulzusa. - jelentem ki idegesen a homlokomat dörzsölgetve. A szívem a torkomban zakatol, a  bal szemem tikkelni kezd, a gyomrom pedig görcsbe rándul a hirtelen sokktól.
       Rövid csend áll be, amit sietős léptek zaja és a vonal recsegése követ.
- Van... van, de gyenge. - válaszolja tanácstalanul - Mit csináljak?
- Menjen, keressen tiszta törölközőt és nyomja rá a sebre.
- Törölköző... - ismételgeti, de nem mozdul.
- Gyerünk! - szólok rá erélyesen mielőtt megpróbálom a pincért leinteni. Az azonban még csak rám sem néz a tálcája mögül. Megfordul és elsiet.
- Megvan. - hallom a sürgető hangját egy örökkévalóságnak tűnő csend után.
- Rendben. Nyomja, amilyen erősen csak tudja.
- De... még mindig vérzik! - újból rá tör a zokogás.
     - Csak csinálja! - utasítom idegesen - Most pedig mondja el, hogy hívják?
- Mi..? Én.. Lisa vagyok. - dadogja nehezen.
- Hol lakik, Lisa? - most már hadonászok a kezemmel a pult felé.
- Nyolcezer ötvenhárom...
     - Ez az. - bíztatom annak ellenére, hogy engem is egyre jobban elönt a pánik. Lisa azonban ahelyett hogy folytatná, zihálni és szipogni kezd.
- Van itt valaki... - suttogja alig érthetően - nyikorgott az ajtó... - hallom a távoli hangját majd elnémul a vonal.Te mit tennél a helyben? Le tennéd a telefont,mert azt hiszed, valaki szórakozik veled? Átirányítanád a vonalat a mentőkhöz? Oda rohannál a pulthoz és tolmácsolnád a pultosnak a beszélgetést?
Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Tartalomjegyzék

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései