Negyvenháromnapos kihívás - Tizedik - Egy pillatás a függöny mögé


 Sziasztok, 

A kihívás egy újabb, ám rövidebb lélegzetvételű részével készültem ma. Érdekes témát járt körül, ugyanis el kellett játszani a gondolattal, hogy milyen lehet ha egy idegen lát vagy találkozik velem az utcán. Ezen, hogy őszinte legyek, nem gondolkodtam még el, és kicsit fura is volt a téma emiatt. Egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor felhívják a figyelmedet egy szokásokra/rigolyára, de azt addig észre sem veszed, míg nem szóltak.

Ti mivel kapcsolatban voltatok így, hogy addig nem is tudtad, hogy ezt csinálod, míg nem szóltak?A nyári forróság még nem érződik korán reggel. Kellemes, kicsit hűvös az idő, de az égen egyetlen felhő sem dagonyázik, és a nap is kezdi lassan megmutatni magát a magas épületek és lakóházak között. A főutcán kevés autó közlekedik még, elhajtva a járdán fáradtan, talán még félálomban sétáló emberek mellett, és mellettem is.
Halásznadrágom zsebébe süllyesztett kézzel sétálok a széles járdán, egyenesen az egyik kereszteződés felé, amin túl már látni a pizzéria hatalmas, üveg ablakait és a még sötét neon lámpák körvonalait. Minden reggel gyalog teszem meg a négy háztömbnyi utat. A távolság nem annyira hatalmas, így még busszal is nevetséges lenne megtenni. Az elmúlt pár évben pedig egyenesen szokásommá vált, amiről egyedül télen vagyok hajlandó lemondani.
A zebrához érve azonban a lámpa élénk piros színe megfog. Megállok és körzök a fejemmel, hogy kicsit felfrissüljek.Egészen addig csinálom, míg egy idősebb nő és egy alacsonyabb lány mellém nem érkezik. A nő élénk citromsárga nyári ruhában van, fején szalma kalap, ami eltakarja az ősz haját és kerek, pufók arca nagy részét. Maga mellé állítja a piros kerekes táskáját és türelmesen nézegetni kezdi a házakat, az elhaladó autókat.
A lány is csendben van. A fején a fülhallgatót alig venni észre a rövid, világosbarna hajzuhatagától. Egy egyszerű szürke ujjatlan és egy fekete szoknya van rajta, hátán egy kis hátizsákkal.  A tömeget vizslatja a másik oldalon komor arccal, mélyen a gondolataiba süllyedve.Ezek szerint nem mindenkinek indul jól a reggel. Suhan át az agyamon, aztán hogy lefoglaljam magam míg várok, előveszem a zsebem mélyéről a telefonom. Épp csak feloldom a billentyűzetet, valaki megköszörüli a torkát mögöttem. Majd még egyszer, aztán hirtelen kirobban belőle a kacagás.

Csodálkozva felnézek: az idős hölgy ugyanolyan mozdulatlan áll továbbra is mellettem, mint eddig. Arca meg sem rezzen. A lány azonban a szája elé kapja a kezét, és igyekszik visszafogni a nevetést. Több kevesebb sikerrel. Dallamos, vidám hangja így is betölti a helységet és elűzi egy pillanatra a reggeli forgalom zaját.

Kíváncsian felé fordulok, ám ezzel teljesen meglepődöm: mintha kicserélték volna: az arca lágyabb és szelídebb, amin az elterülő, eddig rejtegetett, széles mosoly teljesen elűzte a korábbi pókerarcot.

A lány megköszörüli a torkát, hogy rendezze magát és hogy én is észre vegyem magam. Nem is tűnt fel, hogy bámulom. Zavarában, gyorsan elő kapja a telefonját, hogy lejjebb halkítsa, így látom a rádió ikonját a kijelzőén felvillanni.

Ám még mielőtt elkezdenék azon gondolkodni, hogy mikor hallgattam rádiót utoljára, a kezem életre kell és cselekszik. Alig pár centire a vállától, a lámpa azonban zöldre vált, így a lány már ismét távolságtartó és komor, aztán apró, sietős léptekkel lelép a zebrára és bele veszik a tömegbe.

Üdv, 

Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései