Veterán bloggerek kérdőíve

 Sziasztok, 

Réges rég volt már bármilyen TAG vagy challange az oldalon, most viszont örömmel hoztam nektek megint egy ilyesfajta bejegyzést. Most kivételesen a láttam-olvastam-vittem elvet követtem és  elhoztam Abeth oldalán lévő kihívást. Tetszettek a kérdések, hogy mennyire nosztalgikus hangulata van és hogy rádöbbentett, már én is veteránnak számítok. :)


 1. Hány éve blogolsz? – Ha jól emlékszem akkor hat éve hoztam létre a blogot. Emlékszem, mennyit agyaltam rajta, hogy milyen legyen, mi legyen a név, hogy milyen színeket válasszak egyáltalán. Az is megmaradt, hogy mennyire izgultam, mikor az első bejegyzést kiposztoltam. Két bekezdés ha volt talán összesen, de nagy lépésnek éreztem.
 2. Tartottál valaha hosszabb szünetet a blogolásban? – Igen, az utóbbi években kétszer is. Magánéleti -és egészségügyi problémák miatt volt. Fura volt a szünet. Hiányzott az írás, hogy elvonuljak az én kis világomba. Utána meg az persze, hogy vissza szokjak vagy ismét felvegyem a fonalat. Nem azt mondom, hogy könnyen ki lehet jönni  a formából, de azért megérzi az ember hogy volt egy kis pihenő. Sajnos most is van, habár igyekszem háromszázasokkal megtölteni a blogot. Illetve van már kettő regényem is, amit be kell fejezni és készre formázni. 😊
 3. Mindig ugyanezt a nevet használtad?
 4. Mindig ugyanezen a címen blogoltál?
 5. Változott az évek során a blogod témája? --- Mindegyik kérdésre igen a válasz. A kezdetektől megtartottam az írói álnevet és a blog nevét is. A név az teljesmértékben hozzám nőtt, viszont a blog címet egyszer már átakartam nevezni, sőt átvariálni mindent, amikor még az egyel korábbi témát húztam fel a blogra. Aztán belegondoltam az új tartalomban és majdhogynem ugyanoda lyukadtam ki. Szóval csak a kinézet változott. Aztán egy fél éves hivatalos szünet után kapta meg a jelenlegi külsejét és tartalmát az oldal. Habár még mindig látok rajta update-elni/szépíteni valókat XD Összesen amúgy háromszor váltottam témát. Mindegyik téma egyszerű, letisztult és szolid volt. Semmi extravagáns, semmi neon vagy hasonló.
 1. Milyen eszközöket használtál régen és milyeneket most a blogoláshoz? – Régen nem sok plusz forrást használtam, esetleg photoshop-ot hogy saját képeket is posztolhassak. Mostanra már számos olyan weboldalt látogatok, amik tanácsokkal látnak el vagy inspirálnak vagy ingyesen hozzáférhetőek a képek.
 2. Vannak olyan olvasóid, akik a kezdetektől követik a munkásságodat?
 3. Vannak bloggerek, akikkel már személyesebb kapcsolatot is kialakítottál? - Olyan olvasókat így hirtelen nem tudnék mondani -elnézésést is kérek érte-, akik az első lépéstől kezdve jelen voltak, viszont olyanokat már igen, akik a Talking Blogs óta itt vannak az oldal rendszeres olvasói között. A talk shownak anno pedig pont az volt a lényege, hogy a bloggerek és írók jobban megismerjék egymást és egymás munkásságát. A talk show után pedig törekedtem arra, hogy ha nem is mindenkivel, de a legtöbb bloggerrel továbbra is tartsam a kapcsolatot. Többjükkel a mai napig is beszélek. 😊
 1. Megváltozott a környezeted hozzáállása a blogoláshoz, a te blogodhoz? – A környezetem? A valóéletben alig tudják, hogy blogok-írok. Az oka ennek az, hogy a környezetemben eléggé beskatujáztak és amikor kiderült ez a “titok”, akkor negatív véleménnyel voltak rólam és az írásaimról is. Ezért is használok írói álnevet. Így nincsenek azok az elvárások, ítélezések, amitől az embernek az életkedve is elmegy, és szabadabbnak is érzem magam.
 2. Szerinted miben fejlődtél leginkább a blogolás tekintetében? – Elég sok minden rám ragadt az évek alatt. Kezdetben nem tudtam pl menü sort létre hozni/udpatelni, a modulokat kezelni és nagyon rossz volt a kép válogatás is a regények mellé. Most már könnyebben nyúlok bele a szerkesztésekbe (ha valami alap dologról van szó), tudom milyen oldalakat kereshetek fel ha template kell pl és ha dekorálni akarok a különböző évszakokban, akkor arra is tudok néhány „trükköt”.
 1. Akadt-e az életedben olyan lehetőség, amihez azért jutottál hozzá, mert blogolsz? – Ha ez annak számít, akkor könyv klubban vettem egyszer régebben részt. Tetszett amúgy, érdekes könyvek voltak kiválasztva és jó volt mások kritikáit/véleményét olvasni ugyanazokról a könyvekről. Ez azóta máig megmaradt bennem, hogy ha elolvastam egy könyvet vagy láttam filmet, akkor elolvasom a kritikákat róla.
 2. Van olyan téma, amiről megbántad, hogy írtál? – Volt olyan írás anno igen, a Szépség és a Szörnyeteg “feldolgozása” amolyan Tim Burton stílusban. A gond az volt vele, hogy három részesre nyúlt, voltak benne logikai buktatók és ellaposodott a végére. Meg mondjuk nem bántam meg, mert sokat tanultam belől.
 3. Mi az, amit ma már másképp csinálnál a blogodon/blogoddal, mint régen? – Mivel nem régen változtattam meg a külsejét, a tartalmak elrendezését, sőt még más milyen képeket is válogatok, elég sokat elmond: kb mindent másképp csinálok mint régen.
 4. Melyik a valaha megírt kedvenc blogbejegyzésed? – Duskfalli gyiklosság sorozat. Kedvelem a krimit, könyyvekben és filmvásznon is. Úgyhogy bele kezdtem a saját sorozatomba. Igazából csak pár részt tervesztem – mert még nem írtam eben a műfajban és kiakartam próbálni magam,- de mára már a következő két rész is fogalmazódik a fejemben. 😊
 5. Kaptál valaha olyan kritikát, ami miatt lényegesen megváltoztattál valamit a blogoddal kapcsolatban?  Nem tudnék erre válaszálni. Hirtelen nem jut eszembe ilyen eset.
 6. Szerinted mennyi ideig fogsz még blogolni? – Ez egy remek kérdés. Egy ideje úgy látom, hogy a blogolás hanyatlásnak indult, plusz ki koptak a történetes blogok is. Nekem is megfordult a fejemben egyszer-kétszer, hogy folytassam e. Nem csak a fent említett miatt, hanem az idő hiány miatt is. Ez persze nem jelentené azt, hogy az írást is abba hagynám. Arról azért nem mondok le ilyen könnyen. Azért lenne jó még tovább folytatni a blogot, mert szuperül tudom rendszerezni az írásaimat, és mert a régi blogos ismerősök is  felbukkannak időről-időre.
 7. Mit gondolsz, mennyire sikerült az évek alatt a blogodon közvetíteni önmagadat, a személyiségedet? – Úgy érzem, hogy sikerült megosztanom minden gondolatomat, élményemet és véleményemet, amit szerettem volna, és ettől érzem igazán a magaménak a blogot. Itt vannak könnyed témák, pici humor, és a többségét tekintve komoly témák is. Pont mint amilyen én vagyok. 
 8. Fogalmazd meg, mit jelent számodra a blogolás és a saját blogod! – A blogolás egyszerre jelent szórakozást, örömöt, egy kis kaput, ami egy kis menedékre nyílik a rohanó világban, ahol nyugodtan írhatok, kikapcsolódhatok, magamban lehetnek.
 9. Írj egy dolgot, ami szerinted igazán egyedi a blogodban, és kiemeli azt a tömegből! – Elsőre az jut eszembe, hogy szívvvel lélekkel csinálom, de ki ne csinálná így? A tartalom mindenképpen. Nagyrészt a kiposztolt regények, de a csatolt képek, idézetek, zene.

 


 

Ha te is kedvet kaptál kicsit nosztalgiázni, bátran töltsd ki a kérdőívet, és oszd meg a világgal.


 

Üdv:

 

Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései