Macie rohamra indul

Sziasztok, 

Vásárlás. Talán az oldalon nem is volt még így szó róla. Talán azért, mert lány létemre annyira nem vagyok shopping mániás. Egyszerűen nem szeretem. Sok időt vesz igénybe, sosem találok olyat, amit kéne és a tömeg is egy idő után zavar. De gondolom, hogy mivel mind mások vagyunk, ezért nektek is megoszlik erről a véleményetek. :) Így van ezzel Macie is, aki képes bármit megtenni a legújabb ruhadarabokért, kozmetikumokért...stb és képes akár önmagából kikelve megküzdeni az utolsó darabokért is ha kell.

 

 

 

Macie a hosszú lábait a széles asztalán pihentetve bámulja a monitort, amin az egyik videóját szerkezti, a legújabb telitaplú neon bakancsot reklámozva. Felhajtja az üvegbögrében már rég kihűlt kávéját. Ekkor megszólal a telefonja, amit nem rég dobott le a lila-fehér kockás takaróval fedett ágyára.


Ellöki magát az asztaltól és anélkül, hogy felállna, felveszi a készüléket. A kijelzőn egyetlen értesítés villog: pláza nyitás. Macie azonnal felpattan, feltépi a padlizsánlila ruhásszekrény ajtaját, kikap egy testhezálló shortot és egy flamingós blúzt, aztán megfordul, hogy a falon lévő keskeny tükörbe nézzen: a narancs színű sminkje így a nap végén is tökéletesen áll, kiemelve zöld szemeit és a szeplőit a pisze orrán, a piros rúzsa is vastagon fedi telt ajkait és a madártoll füllbevalói is egyben vannak még. Ledobja az asztalra a keret nélküli szemüvegét, aztán útnak indul.

Rengeteg ember gyűlt össze a kétszintes modern épület előtt, bámulva az üvegablakokban villogó neonokat. Macie a tömeg szélén ácsorogva igyekszik előrébb araszolni, de alig engedik előre, és nem egy káromkodást is kap a fejére. A tinédzser oda sem figyel, tovább próbálkozik. Ekkor kivágódnak az üvegajtók és felharasannak a hangszórók: A Majesty Pláza megnyitja kapuit. Üdvözlünk minden vásárlót.

A tömeg fülsértő lármával megindul, magával rántva a lányt is. Mozdulni sem tud. Képtelen hagyni hadd taszigálják és lökdössék az épület belseje felé. Valaki ekkor belekönyököl a veséjébe és megtépik a haját is. A lány felnyög, de megacélozza magát és fellök egy mellette álló fiatalabb lányt, hogy előrébb jusson. Már látja a márkás boltot, ahol a fluereszkáló hátizsákot árulják. Több sem kell: rátapos valakinek a lábára, valaki mást kigáncsol és ráordít. Így nyomakodik előre, míg végül a tömeg kilöki magából, és elterülve a hideg kövön beesik a boltba. Azonnal talpra áll, nem törődve a fájó izmaival, a lihegésével, sem a kiszáradt szájával, lecsap a táskára és elmarja egy másik lány elől az utolsó darabot.

 

 Üdv:

 

 

 

Share:

10 megjegyzés:

  1. Jesszusom 🤣 én ilyet csak tévében láttam. Ha megengeded kérdeznék!
    Az elején bakancsot írtál. Azért is ment el a boltba vagy csak a hozzá illő fluoreszkáló hátizsák miatt? Az elején azt sugallod, hogy lábbeli, de aztán táska lesz. Bár lehet csak nekem nem egyértelmű... 🤔 Minden esetre ahogy leírod a tini karaktered, egy papagáj jut eszembe 😅😆

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zeeyna.

      A karaktert pipiskeső, magamutogató lánynak szántam, szóval nem vagy messze a papagájtól. 😂 Igen-igen, a lábbelihez akarta azta táskát, amiért "megverekszik", de akkor ezek szerint nem lett egyértelmű.
      Én sem láttam még ilyet élőben, viszont volt már példa rá, hogy fellöktek, nekem tolták a kocsit... Stb, hogy menjek onnan. Sőt volt olyan olyan is hogy nézegettem egy felsőt és a mellettem álló nő vágott egy olyan arcot, hogy "én azt fel nem venném a helyedben".

      Törlés
  2. Ah, mennyi csupa szív és szeretet lakozik egyesekben!
    Ragaszkodsz a személyes "tapihoz" vagy rendelni is mertél már? Nem mintha bárkinek bármi köze lenne mire költöd a pénzed... Mondjuk a grimaszolóból kiindulva, én lepődtem már meg mennyivel másabb egy ruha rajtam és más a boltban, szóval ki érti mirefel? Lehet Sznobiné kevesellte a fillérekért gyártott szövetre húzott marzsot :D megvehetnéd kétszeres áron is, te meg itt égeted magad... cöh!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ilyenkor jövök rá, hogy miért vagyok otthon ülő típus, hogy miért jó távolabb az emberektől. 😅

      Törlés
  3. én őszintén szeretek nem elítélni senkit sem, viszont ez csak addig a pontig tart, amíg nem árt másoknak. ebben a jelenetben, ami nagyban a valóságra alapoz, elég sok bántás volt... szóval úgy érzem, szabadon elítélhetem ezt az embert 😅
    nekem a plázák mindig is ellenszenvesek voltak; szeretek olyan kevés időt tölteni odabent, amennyit csak lehet. 17 éves korom óta turikban vásárolok ruhákat, ha kell, ami mindig szuper élmény; nem egyszer elegyedtem már szóba kedves öreg nénikkel, akik segítettek választani ruhadarabok között, meg ilyesmi. meg persze ott van az is, hogy nagyon hamar természetes módon átálltam egy viszonylag minimalista életstílusra, így nem is vásárolok számomra felesleges dolgokat. (ami persze egy teljesen szubjektív, személyes ‘definíció,’ hogy mi felesleges számomra és mi nem.) te hogy vagy ezzel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem kifejezetten vagyok oda a plázákért, de nem szeretem a turikat és a piacokat sem. Elsősorban a rengeteg ember miatt, másodszor meg elég hamar elmegy a türelmem. Onile vásárlás mellett voksolok. Tudom, tök lutri, de a pandémia óta erre álltam át. Sokat amúgy nem szoktam vásárolni (sem élelmiszereket, sem másokat az muszájon kivűl), sajnálom kiadni a pénzt.(Úgy nőttem fel, hogy mindig kuporgatni kellett). Ami az öltözködést illeti, szeretem a visszafogott, de praktikus dolgokat, amik azért csajosak is legyenek. De mondták már hogy úgy nézek mi emiatt mint egy fiatal anyuka. (31 éves vagyok és nem tervezek egy ideig még gyerekeket).

      Minimalista életstílus? Mesélj meg. Érdekel. 😊

      Törlés
    2. vannak nagyon kis chilles, eldugottabb turik, ahol aranyat lehet találni 😊 de online is szoktam néha vásárolni. szerintem nem lutri, mert most már mindenhol van mérettáblázat, le van írva, milyen anyagból készült, és igazából ha volt már az ember valaha fast fashion boltban, szerintem lényegében el tudja képzelni, mit fog kapni.
      viszont élelmiszert vásárolni utálok, úgyhogy azt sokkal jobban szeretem inkább letudni online. a kifli.hu-t nagyon szeretem, mert lényegében be tudok vásárolni mindent, ami kell az akciós és “meg fog romlani” szakaszokból, ami nem csak, hogy olcsóbb, de sokkal környezetbarátabb is <3
      a sítlosoddal kapcsolatban meg szerintem bármi ki tud nézni nagyszerűen, ha magabiztos vagy benne. mindig is csodáltam a húgomat például, aki az a fajta ember, akire ha egy szemeteszsákot húzunk, még akkor is jól nézne ki... szerintem ennek a nagy része az önbizalmon múlik. ha tudod, hogy jól nézel ki (vagy legalábbis megpróbálod elhinni), úgy is lesz!
      same, én is spórolós családban nőttem fel; lehet, hogy így alakult ki ez a minimalista életstílus is. nem igazán veszek olyan dolgokat, amik nem kellenek, és ha kell valami, megpróbálom turikban, piacon, facebook marketplace-en vagy hasonló helyeken megtalálni, meg persze körbekérdezek a családban. és hipp-hopp, olcsón és könnyedén meg van oldva 👌🏼 mindenesetre ja. egyszerűen csak nem jön, hogy most nagyon vásárolni akarok 🤷🏼‍♀️ van egy posztom a blogomon akkorról, amikor kiköltöztem Hollandiába - akkor is csak egy hátizsákkal és egy közepes bőrönddel mentem, amikben benne volt a teljes életem meleg ruháktól kezdve néhány könyvön át edényekig és egyéb főzőkellékekig.

      Törlés
    3. Élelmiszert még nem rendeltem online. Ahhoz valahogy ragaszkodom, hogy megnézzem magamnak, hátha nincs megromolva vagy ilyesmi. Én most az eurofamily oldalát akarnám megnézni, mert elvileg lehet onnan is rendelni, mondjuk nem élelmiszereket, de azért ott is találni jó árakat/termékeket.

      Wow, az nem sok csomag. :O No, megkeresem azt a posztot. kiváncsi vagyok. :) Én nem tudnék ilyen kevésbe pakolni, mert minden eshetőségre fel akarok készülni úgyhogy túl tolom a pakolást. Látnád a kis táskámat mennyi minden van benne. :)

      Törlés
    4. nekem még nem volt rossz tapasztalatom vele:) plusz ha megkaptad a rendelésed (visszaváltható papírzacskókban!), utána jelenteni lehet a kifli weboldalán, ha valami termékkel problémád van, és különösebb apelláta nélkül visszakapsz érte pontokat, ami nagy akciókat tud jelenteni. nekem összességében nagyon szimpatikus szervezet:)

      ez a poszt:
      https://andweweremadlyinlove.blogspot.com/2021/09/a-sorsom-sorsara-nem-hagyom-azert-sem.html
      de a csomagjaim csak említésszerűen vannak benne - inkább csak egy bejelentkezés volt, amiben leírtam az utamat, élményeimet addig a pontig. nem tudom, az is érdekel-e, nem akartalak becsapni :))

      és azt a sok mindent a táskádban használod is?

      Törlés
    5. Nah az viszont jó ha van reklamációs lehetőség. Majd azért meglesem az oldalt. 😊

      Persze, használom. Mindig kell ragtapasz, pótzokni, mini körömreszelő vagy épp szúnyogriasztó spré 😂

      Törlés

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései