Régen, amikor nem volt elhúzva a függöny

Sziasztok, 

Folytatva a 300-asok cunaimiját, újabb kihívást hoztam. Ezúttal viszont tettem bele egy kis csavart: arra gondoltam, miért ne lehetne egy mini történetet kihozni a szalagcímekből. Így lett belőle egy rövid krimi, ahol a nyomozó kikérdezi az utolsó embert. De vajon nyomra talál-e vagy ismét lyukra futott?






Távoli múlt

-                  Nehéz magát megtalálni, Billy. – tűnik fel egy sasorrú, öltönyt és kerek szemüveget viselő idegen.
-                  Miért? Keresett? – pillant fel a zacskó tápról a kockás pólót és kinyúlt mackónadrágot viselő férfi.
-                  Igen. – megmutatja meg másik a jelvényét. – Egy huszonöt évvel ezelőtti eset miatt. Donna Kathleen ügyében, akit a saját hálószobájában vertek agyon.
Billy válasz nélkül oda sétál a ketrecekhez.
-                  Uram, új bizonyíték birtokában ismét kivizsgáljuk az esetet – jelenti ki határozottan a felügyelő.
-                  Árnyékokra emlékszem csak – nyögi ki végül az idősebbik. A felügyelő bólint, hogy folytassa, és előveszi a noteszét. - Épp mentem haza, és megálltam a házánál. Donna mindig az ablak előtt öltözködött. A sötétítőt sosem húzta össze, mi tinédzser fiúk szerencséjére – idézi fel egy halvány mosollyal borostás arcán.

-                  De aznap este nem volt egyedül. Egy férfi. Magas, horgas hátú, slampos hajjal. – mutatja a levegőben felidézve az árnyékot. - Veszekedtek. Aztán felkapott valamit és fejbe vágta Donnát. Többször is.
-                  Aztán? – vonja fel a szemöldökét a másik, miután leírt mindent.
-                  Elfutottam. – feleli Billy, majd a felügyelőt figyelmen kívül hagyva elkezd az állatokkal foglalkozni.
-                  Látott mást is? – érkezik a következő kérdés, hiába akarja abbahagyni Billy a beszélgetést.
-                  Talán egy autót. – válaszol hosszas hallgatás után. Újabb ketrecet nyit ki és ismét beszór egy adag tápot. – Lehet, hogy Donnáé volt. Sokszor volt másik kocsija.
-                  Letudja írni az autót? – faggatózik tovább.
-                  Valami kabrió féle talán – vonja meg a vállát Billy, de nem néz hátra még most sem.
-                  Mondja, honnét szerezte azt a két hosszú heget? – mutat rá az öreg alkarján lévő két csíkra a felügyelő.
-                  A nyulak olykor megőrülnek etetésnél. – válaszol, miközben megpöccinti az állat orrát, hogy az rúgkapálni kezdjen. A felügyelő átnéz a férfi válla felett, de csak a megvadult állatot látja.
-                  Még jelentkezni fogok, Billy. – jelenti ki fenyegetően a felügyelő, majd elmegy.




Függöny

Billy ma is az ablakot figyeli. Ma este sincs elhúzva a függöny. Donna épp vetkőzik. Nem tudja, hogy a fiú látja, ahogy leveszi a blúzát és ledobja a földre. Kibontja a hosszú barna haját és felborzolja. Ekkor felveszi a telefont és leül, megszakítva a szokásos esti rutinját.
Ennyi? Nem ezért szökött ki este a házból, és altatózta be a kutyáit. Látni akarja a folytatást, hogy leveszi a rövidnadrágját, a fehérneműjét, hogy pizsamába öltözzön.
A fiú a bejártai ajtóhoz megy. Nincs bezárva. Talán vár valakit? Lehet azt, akivel beszél. – vicsorg. Nem járhat senkivel sem. Nem hagyom, hogy vége legyen a leskelődésnek.
Benyit.
A kicsi, könyvekkel teli nappali mellett ott a szürke, ruháktól rendetlen hálószoba.
Donna már nem telefonál. A haját igyekszik felkötni, amikor a zajra kinéz a szoba ajtón.
-                  Mi a...? Mi a frászt csinálsz itt? – sipítja kikerekedett kék szemekkel, közben eltakarja melleit a kezével. Billy viszont képtelen levenni a zöld fehérneműről a tekintetét. Közelebb megy hozzá, mire a lány becsapja a szoba ajtót a másik orra előtt. A fiú berúgja a fehér ajtót. Donna felsikolt és egészen az ágyig hátrál.
-                  Mondd le a randit. – jelenti ki elhomályosult aggyal. – Azokat csak én láthatom. – bámulja továbbra is a lány melleit.
-                  Tűnj innen, perverz alak – kiáltja félelmében, aztán felkapja a válltáskáját az ágyról és hozzávágja a betolakodóhoz. A tinédzser végleg elveszti az eszét. Felpofozza a lányt, majd miután Donna megkarmolja az alkarját, Billy felkapja a laptopot az éjjeli asztalról és fejbe vágja vele Donnát. Újból és újból. Donna azonban nem mozdul többé. Csak a vére csörgedezik a fehér takaróra. Billy riadtan kiszalad a házból.






Üdv:



Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései