Tea Díj Kettő

Sziasztok, 

Először is, bocsánat kéréssel tartozom felétek, amiért így eltüntem. Eléggé feltolultak a dolgok munkában és otthon is folytatjuk már a felújítást. Így aztán úgy kicsúsztak a napok a kezeim közül, hogy nem jutottam el idáig. 
Most viszont egyből egy díjat hozok. Ez pedig a Tea Díj, amit Moro-tól kaptam. Kellemes meglepetés volt, és egyben szeretném is megköszönni, hogy gondolt rám. :)


A díj szabályai, amik már ismerősek lehetnek innen:

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.


Moro kérdései:


1. Mi az, amiért hálás vagy az életnek?
Hálás vagyok azért, mert megtudtuk venni a saját házunkat másfél éve, amit már birtokba is vettünk karácsony előtt. :)  Hiába van még rajta mit melózni, akkor is örülök neki és még mindig olyan érzés, mintha álmodnék.

2. Hogyan teszel boldoggá másokat?
Egy kedves üzenet egy csokin/kávén/virágon..stb ha épp azt szereti az illető, vagy felhívom telefonon (ha nem tudunk találkozni), de az is boldoggá tette egyik ismerősőmet, hogy bevásároltam helyette mikor nem tudott elmenni, de a meglepi vacsora is nagy szám volt. :D

3. Lenni, vagy nem lenni?
Lenni. Lenni, hogy az erdőben vagy a réten végig tudjak sétálni bármelyik időszakban. Hogy nyáron a strand forró homokjában heverve napozzak, hogy csináljak egy finom kávét. Vagy láthassam nap, mint azt, akit igazán szeretek és ezt el is mondjam neki.
Vagy pedig, hogy az álmokat és célokat elérjem, amiket megálmodtam. Most eszembe jut egy idézet erről: "if you can dream it, you can do it". Ezért pedig érdemes élni.

4. Mit becsülsz meg másokban?
A határozottságukat, az empátiájukat, tájékozottságot/széles körű tudásukat, konfliktuskezelést. Mind olyan tulajdonság, amit miatt kicsit irigy is vagyok a másikra.

5. Mitől érzed magad szabadnak?
Hm, mondjuk amikor nem a négy fal között ülök, ha kint a szabadban lehet, legyen az egy egyszerű séta vagy strandolás.

6. Ha egy dolgot lehetne változtatni ezen a világon, mi lenne az? Miért?
Az emberek önzőségét. Ha mindenki csak annyit venne el, amennyi feltétlenül szükséges. Akkor nem lenne akkora gond, mint a globális felmelegedés vagy a növény/állatfajok kihalása. Akkor fel sem merülne az emberben az, hogy mi van ha a már nem lesz hol lakni.


7. Melyik író az, aki nagy hatással volt rád? Miért?
Hmm, lássuk csak. 
Den Wellst mondanám, aki a  posztapokalitptikus világképet, és tájleírást szerintem remekül le tudja festeni. Cassandra Claret is megelíteném, mert a fantasy világát, a cselekmény felépítését és karakterábrázolását mindannyiszor imádtam, ahányszor elolvastam a könyveit. 
Viszont Kerstin Giert sem hagynám ki, mert  neki is izgalmas a cselekmény felépítése és karakterábrázolása.

8. Kiállnál a saját igazad és elved mellett akkor is, ha senki más nem állna melléd?
Tyűha, Moro, ez nehéz kérdés...de nem, nem hiszem, hogy kiállnék az igazamért... Tudom, tudom, ez elég sovány vigasz, de a rémálmaim közt szerepel, hogy csak én vagyok az, aki B-t állít, míg mások A-t és ezért kiutálnak, kiközösítenek...stb.

Nos, akkor az izzasztó és elgondolkodtató kérdések után, én is feltenném az enyémeket:

1) Melyik az a regényed, amelyiket a leginkább favorizálsz vagy tetszik? Miért?
2) Az íráshoz számítógépet vagy papírt és ceruzát használsz leginkább? Miért?
3) Mit tennél akkor ha a bekapcsolva maradt laptopodon az egyik barátod/ismerősöd rátalál egy éppen befejezett regényedre. Ő nem tud róla, hogy te írsz. Elmondanád neki, hogy írsz vagy inkább nem? Miért?
4) Szerinted a rövid vagy inkább a hosszú, akár több oldalas bejegyzés a jobb egy blogon? miért?
5) Folytasd a mondatot, rövid történetté alakítva: már épp sikerült besurranni Will ajtaján és óvatosan becsukni magam mögött, amikor a barokk stílusú, kétszintes ház folyosóját hirtelen betölti a fény és harsányan bevilágít a küszöb alatt...
+1)  Honnan ered az írói neved? ( ha túl személyes, nem muszáj válaszolni rá)
Azoknak a bloggereknek adnám tovább a díjat, akikhez minding élvezet betérni és hagyni, hogy magával ragadjon a történetük lendülete:


Sok szeretettel:
Brukú




Share:

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm a díjat, hétvégén sort kerítek rá, hogy ki is tegyem a bejegyzést <3 :3

    VálaszTörlés
  2. Ahoy! :D
    Nagyoon tetszettek a válaszaid! :D Egyből jöttem ide, hogy elolvassam őket! ^^ Én is nagyra becsülöm a tudást, meg a tájékozottságot, sokszor most is úgy érzem, annyi mindent nem tudok erről a világról, és bármennyire is igyekszem, mindig lemaradok. :D
    Den Wellst nem is ismertem, megyek meg is lesem, miféle könyveket írt! :D

    Örülök, hogy olvasshattam a válaszaid! ^^

    Moro

    VálaszTörlés
  3. Szia Kincső,

    Nagyon szívesen. Kíváncsian várom a válaszaidat, majd belesek hozzád :)

    Puszi
    Brukú

    VálaszTörlés
  4. Szia Moro,

    Igen, értem, hogy mire gondolsz, és egyet értek. Mondjuk én megszoktam kérdezni, hogy pl adott esetben te-hogy-hogy-tudod-erre-is-a-választ? XD

    Dan Wellsnek a Partials sorozatát tudom lelkesen ajánlani. Többször is elolvastam az egészet. Megunhatatlan!!

    Szép hétvégét! :3
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Szia Brukú:)
    Köszönöm szépen a díjat, nagyon kedves, hogy gondoltál rám! Bár egyszer már megkaptam ezt a díjat, a kérdéseid nagyon tetszenek, szóval tutira ki fogom tölteni másodszorra is. Egyébként a válaszaid is tetszenek, szimpinek tűnsz a leírtak alapján. Viszont, egy kis szőrszálhasogatás, a nevemet J-vel írom, nem Y-nal, és a "Maja" szó nincs benne a blogom címében;) Nem azért, hogy baj lenne vagy ilyesmi, én már ennél nagyobbakat is tévedtem :DD Csak a félreértések elkerülése végett:) Bár, azok után, hogy mióta lógok neked azzal az interjúval, inkább meg sem szólalok:')
    Kitartást a héthez,
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
  6. Szia Maja,

    Jujj, nagyon sajnálom. Nem akartalak egyből angolosítani. Javítom is mindjárt.

    Örülök, hogy a kérdéseim izgalmasak és hogy kitöltöd majd. Kíváncsi vagyok a válaszaidra :)

    Tényleg. A Talking Blogs. Nekem teljesen az volt a tudatomban, hogy már befejeztük. Na hopp. Bízom benne, hogy a kérdések kidolgozása előtt/után/közben azért azt is be tudod majd fejezni. Sőőőt inkább azt csináld meg, mert arra még inkább kiváncsi vagyok. :)

    Puszi
    Brukú

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Tyűha, nagyon szépen köszönöm, pedig aztán mostanában az aktivitásom a béka segge alatt, de köszönöm, hogy gondoltál rám, én pedig azt hiszem, igyekszem nem eltűnni! :)

    VálaszTörlés

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései