Niki - Mrs. Pandora

Sziasztok! 

A mai bejegyzésben ezúttal Niki a vendégünk a mrspandorababy.blogspot.hu oldal működtetjője. Köszönöm, hogy elfogadtad a meghívást.
Mi ugyan egy ideje már beszélő viszonyban vagyunk, mégis kérnék tőleg egy rövid bemutatkozást.

Az igazi nevem Niki és egy 16 éves, ex-borsodi lány vagyok. A családommal lassan már három éve Németországban élünk. (Ebből ered a sok ezzel kapcsolatos poszt...) Szeretek mindent, ami művészet, így tehát a sportokat, a rajzolást, a verseket, a regényeket, a HipHop-ot, na meg persze a zenének minden műfaját. Ami a személyiségemet illeti, elég extrovertált vagyok, ezen kívül rendíthetetlenül makacs és optimista (bár az utóbbi nem minden esetben). Szeretem a friss, reggeli kávét, a pingvineket, a könyveket, az öcsémet, a retro cuccokat és a kihívásokat. Nem, nem ebben a sorrendben... Szabadidőmben legtöbbször írok, a Mrs. Pandorát szerkesztgetem, zongorázok, rajzolok, vagy olvasok. Minden bizonnyal vannak dolgok, amiket kihagytam, de a többit döncsétek csak el ti! Szívesen elmerülök bárkivel bármilyen témában.

Láttam 2016-ban kezdted el a blogolást. Milyen apropóból kezdtél bele?

Első sorban unaloműzésből, de nagy szerepet játszott benne a P.s. I Love You mottója is, miszerint az a dolgom, hogy alkossak. Az már édesmindegy, hogy mit. Amikor épp nem ceruzát forgatok a kezemben, vagy - egyenlőre - esetlenül "komponálok", az oldalon kattog az agyam. Pl.: Mi az, ami mind engem szórakoztat, mind a közönséget érdekelheti.

És milyen céljaid vannak a bloggal?

Konkrétan? Semmi. Spontán jött az ötlet, s bár nagyon hálás vagyok a kedves követőimnek, engem főleg személyes cél vezérel. Lelkileg ugyanúgy szükségem van erre, mint testileg. (Na meg persze ezzel is folyamatosan fejlesztem magam írás szempontjából.) Sokan mondják, hogy az internet csak elszigetel a külvilágtól... de ez főleg attól függ, mire használod. Rengeteg rokonlélekkel futhat össze az ember, ha elég kitartó. (A Bloggerek értik:))

Engem az érdekelne a leginkább, hogy honnan jött a blog neve? Van valami háttérinformáció, ami amiatt a mindenki által ismert Pandorát választottad, vagy csak az egyszerűsége miatt döntöttél mellette?

A Mrs. Pandora afféle álnév. Régen elég pesszimista voltam, mindenben a rosszat láttam. Bevallom néha még ma is jobban érzékelem a negatív dolgokat, mint a pozitívakat, de valamennyire már sikerül kordában tartom ezeket az "ösztönös" gondolatokat. Most biztos azt kérded, mi köze ennek a sok hablatynak az egészhez? Nos, nem tudom, ismeritek-e Pandora legendáját... A nő egy viharos napon egy régi házban húzta meg magát. Az istenek, akik teremtették, azt mondták, mindenhez hozzányúlhat a viskóban, egy kis szelencét kivéve. A halandón természetesen eluralkodott a kíváncsiság és úgy gondolta, semmi baj nem származhat abból, ha belekukkant a ládikába. Így történt, hogy a gonosz kiszabadult és megszállta a világot. Tehát a "világ" már soha nem lesz a régi, a sötétség örökre nyomot hagyott benne. (Hát innen ered.)

Az oldalon látható egy kézzel rajzolt figura, ami az I love my follower kampányt hirdeti. Eddig nem sok blogon láttam ilyen felhívást. Tudnál kicsit mesélni róla? Honnan ered? Mi lenne a célja?

Én sem olyan rég találtam rá. A kép az oldalamon igazából be van linkelve és arra rákattintva rögtön az eredeti oldalhoz juthat az ember. Ott részletesen le van írva, miért fontos a blogger és követői közötti kapcsolat. Jómagam egyetértek az ott említett pontokkal, s teljes szívből támogatom is az ötletet. Gondoltam: miért ne? Csatlakoztam.

 A kampány mellett szintén elérhető a Rajzaitok almenü. Honnan támadt ez az öltet? Mi alapján történik az elkészült rajzok beküldése? Esetleg pályázathoz vannak kötve?

Még 2015 elején létrehoztam egy blogot, amely "Animánia" cím alatt futott. Ott lehetőség volt rá, hogy minden otaku megmutathassa rajzügyességét, vagy épp hirdessen. Azt az oldalt személyes okokból töröltem, de sajnáltam volna ezeket a remekműveket is a sarokba söpörni, csak mert olyan kedvemben vagyok... Ezért hát kitettem a Mrs. P.-re. A lehetőség továbbra is él. Az e-mail címemen bárki elérhet, akit érdekel a dolog.

Jó ötletnek tartom, hogy ezt a vonalat tovább hoztad erre a blogra is, mert így megmaradt az a  hely, ahová fel lehet tölteni a rajzokat. És amint látom, ezt már többet ki is használták.

Mesélj kicsit a Designe sarokról is. Sajád magad tervezed az ott látható stílusokat? Megrendelésre készíted őket vagy egyenlőre még nem? Milyen vissza jelzések jöttek azoktól a blogerektől, akiknek már csináltál designet?

Igen, a designeket én tervezem, de egyenlőre nem rendelésre. Ha unalomból, vagy gyakorlásból szerkesztek egyet-kettőt, azt azonnal ki is teszem ide ezzel a képaláírással: Elvihető. Eddig egyetlen egy könyvborítót készítettem a The Maniac Girl's Blog és a HISTORY c. oldal írójának. Ő elégedett volt. De persze elég nehéz összeegyeztetni két különböző ember ízlését... :) A lényeg, hogy végül összehoztuk. Az eredmény megtekinthető ugyanebben a modulban.

Én is alá írom, hogy jó borítókat csinálsz, hiszen nálam is a te munkádat hírdeti, és én is elégedett vagyok vele.

És végezetül az oldal mottója. Hogyan kell értelmezni? A blogot írja le egy mondattal vagy inkább Téged jellemez a magánéletben? Nekem mindenesetre nagyon tetszik, olyan fülbe mászó jellegű. :D

,,Ha kapsz egy vonalas lapot, inkább írj rá keresztbe.'' Ez a mondat inkább engem tükröz, de mivel én vagyok a blog adminja egyben, a Mrs. P.-re is kihat. Született lázadó vagyok, nem mellesleg nagy kritikus is. Tehát ha az emberek 80%-a azt mondja valamire: igen, én kapásból rávágom, hogy: nem. Hogy mivel indokolom meg, az megint egy másik történet. :) Ilyenkor nem gondolkodom, egyszerűen összeszedem a gondolataimat és ,,belevágok a lecsóba''.

Niki, örülök, hogy sort kerítettünk erre a rövid, ám annál izgalmasabb beszélgetésre. A blogodat bátram merem ajánlani ITT, ITT, ITT azonak az olvasóknak, akiknek új designe-ra lenne szükésgük a blogjukhoz, és persze azoknak is, aki szeretnék egy biztos helyen publikálni a rajzaikat.

További sok sikert kívánok Neked.

Brukú
Share:

2 megjegyzés:

  1. Ó, szerintem nagyon jól sikerült. ^^ Köszönöm szépen a lehetőséget Brokú! ♡

    VálaszTörlés
  2. Én is elégedett vagyok vele. Örülök, hogy sort kerítettünk rá <3

    Szeretettel:
    Brukú

    VálaszTörlés

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Tartalomjegyzék

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései